Despre ura si nu numai

Standard

Am citit zilele trecute un citat pe care l-am adorat din prima clipa “Nu uri femeia pe care ai iubit-o ieri. De altfel, cine uraste nu s-a vindecat de dragoste.” Cred ca daca incerci sa demonstrezi ce esti tu astazi raportat la ce ai fost ieri, clar nu te poti rupe de trecut. Si mai cred ca daca incerci sa ii arati celui pe care l-ai iubit ca poti sa il invingi, vei sfarsi invingandu-te pe tine.

Eu nu urasc. N-am urat niciodata. Eu ma bucur sa vad toate cele. Ma bucur de prieteniile altora, ma bucur sa vad cum am putut uni oameni dragi. Dar va intreb pe voi: cand ieri acesti doi oameni se urau si astazi se iubesc tocmai pentru ca eu nu mai sunt, voi ce urma vedeti in asta? Sa fiu sincera, nu cred ca e o urma de iubire. O vad ca pe o urma de razbunare si de ura. Atunci nu ajungem la vorba citatului?

Tocmai pentru ca astazi nu incerc sa demonstrez nimic nimanui, ma bucur de libertate. M-am bucurat de timpul petrecut singura tocmai pentru ca nu am vrut sa demonstrez nimic. Va intreb din nou pe voi: nu as fi putut si eu? Eu cred ca as fi putut si nu numai ca am o siguranta in asta dar stiu cati au fost, ce sanse am ratat doar pentru ca eu nu urasc. Dar poate ca frica de singuratate si frica de a descoperi ca vorbele mele au fost reale au facut din unii niste fugari. Fugarii vor uri intotdeauna. Si fugarii arata o falsa independenta pentru ca adevarata independenta inseamna ruperea de trecut. Si cand ai langa tine oameni prin a caror vene curge acelasi sange ca al meu ce inseamna asta? Ca te-ai rupt de trecut si ca astazi ai o noua viata minunata construita pe planurile mele?

Si uite asa iar vad compromisuri. Le urasc. La fel cum urasc lasitatea. Dar pentru ca iubesc libertatea si iubesc spiritul sincer voi spune doar atat: am cautat mereu ceea ce am astazi, linistea. Si pentru liniste am lasat tot ce aveam si pentru liniste voi lupta mereu. Nu-mi fac griji, in lumea unora a critica, jigni si gasi un singur vinovat este un mod de viata. Si nu inseamna liniste, deci am plecat la timp. Si iata ce inseamna un om care nu uraste ce a iubit ieri.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s