Orasul sufletului meu

Standard

Exista cateva mici orase care imi sunt foarte dragi. Sunt departe de Romania si acum departe de inima si visele mele. Zilele trecute le vazusem share-uite de cineva pe Facebook. Mi-am amintit de ele, apoi mi-am amintit cat de multe am trait acolo. Astazi, nu ma inseamna nimic! Vreau sa ajung din nou sa le vad, sa ma bucur de ele. Nu vor mai insemna nimic, insa.

Lumea imi spune ca traiesc in trecut. Ca vorbesc prea mult de el, ca nu m-am detasat. Eu vreau sa spun ca nu este asa. Eu, Ioana Radulescu, traiesc in prezent de foarte mult timp. Ba mai mult, de cateva saptamani traiesc in viitor. Ma uit la el, il vad cum se contureaza si ma bucur mult. Ca uneori cad pe ganduri si imi amintesc e pentru ca pe mine bucuriile ma tin in viata. Iar amintirile acelea m-au tinut pana de curand in viata. Nu m-am mai indragostit de nici un alt oras asa cum am facut-o cu ele.

Insa acum, astazi, e diferit.  Chiar si asa cu adevaruri iesind la iveala, cu oameni spunandu-mi lucruri care ma fac sa ma gandesc cati ani am trait in minciuna, sunt fericita! Pentru ca recunostinta si evolutia sunt fapte ale oamenilor demni si ambitiosi. Restul, ce sunt?

Ma pregatesc sa vizitez orasul care m-a invatat sa ma bucur de oameni, de strazi, de cladiri, de plimbari. Ma pregatesc sa il vizitez de aceasta data, singura. Pentru ca vreau, pentru ca acolo mi-a ramas o parte din suflet, din bucurie, din inocenta. Pe toate le-au ruinat in timp oamenii rai. Insa astazi, acea copila care zambea cum pasea pe meleaguri nedescoperite a devenit o femeie puternica pe care nimeni, niciodata nu o va mai abandona ca pe un caine, asa cum a facut-o el acolo, atunci!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s