Cea de azi

Standard

Ciudat sau nu, ma indepartez din ce in ce mai mult de tot ce inseamna trecut.  Gandesc atat de diferit, imi plac oameni atat de diferiti, iubesc diferit. Si chiar daca nu as fi crezut , inteleg astazi cat de mult insala aparentele.

Important este sa avem curajul si inteligenta sa intelegem ca in spatele fiecaruia dintre noi se ascunde o poveste. Si aceasta poveste este doar pentru noi. Nu stiu si nici nu vreau sa stiu cum sunt privita din exterior de catre oamenii superficiali pentru ca stiu ca cei care conteaza vor avea rabdarea sa ma cunoasca. In ultimul timp am inteles ca cei despre care credem ca sunt aproape perfecti, sunt si ei oameni.

Undeva acolo in spatele nostru se ascund slabiciuni, se ascund temeri, se ascund vise, se ascund cuvinte. Toate acestea raman de multe ori doar pentru noi. Daca as fi pus deoparte un leu pentru fiecare cuvant pe care nu l-am spus desi as fi vrut, as fi fost bogata. Iar visele pe care le am sunt atat de multe si de frumoase incat datorita lor am zambetul acesta larg. Pentru mine, toate acestea sunt cea mai puternica motivatie.

Si  stiu ca astazi, asa cum sunt, sunt departe de acel copil cu visele lui atat de ireale. Poate ca timpul ne ajuta sa devenim mai realisti dar ne permite sa pastram visele.  Fericirea vine din cuvinte, fie ca sunt ele spuse, fie ca sunt nespuse. Vine din vise, fie ca le implinim, fie ca nu le implinim. Vine din deceptii transformate in experienta, vine din tradari transformate in iertare, vine din fiecare privire si zambet.

In ultimul timp, fericirea mea a insemnat o persoana care m-a invatat sa rad mult. M-a invatat sa astept, m-a invatat sa tresar din nou ca inainte, cand vibreaza telefonul pe masa. M-a invatat ce inseamna sa iti fie rusine sa ridici privirea din pamant, sa cauti refugii cand stii ca vine. M-a invatat sa incep sa inteleg ce inseamna sa fii incapatanata pentru ca de fapt tremuri de emotie. M-a invatat ce inseamna sa retraiesti in minte un zambet sau un cuvant. E greu sa definesti aceasta stare cand in lumea ta pana acum au fost numai obiecte de decor si nimic altceva. Asta inseamna sa te schimbi cu adevarat. Sa ai curajul sa recunosti ca ai luat multe decizii neinspirate si ca astazi esti alt om. Sa ai curajul sa te uiti in oglinda dimineata si dupa mult timp sa te iubesti din nou. Si asta inseamna iertare.

Iar pentru mine, timpul este acum prietenul meu ideal. Mi-a aratat ca tot ceea ce imi ia, imi da inapoi la un moment dat. Nu uitati niciodata ca in viata, oricat de sus suntem si credem ca am ajuns, vom plati pretul arogantei noastre si a faptului ca uneori uitam de unde am pornit si ce am fost. Vom plati pentru tradari, pentru minciuni, pentru ura, pentru cuvintele urate. Si stiu sigur ca acum a venit acel moment in care primesc inapoi tot ce mi-a fost luat fara voia mea.

Nu uitati niciodata, suntem ceea ce dam lumii. Pe noi nu ne putem fenta si de cele mai multe ori, nici pe cei din jur.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s