Povestea unui copil

Standard

Copilul privea pierdut dincolo de fereastra asteptand un raspuns. Un raspuns pe care il asteapta dintotdeauna, dar el nu vine. Copilul este singura fiinta care intelege dar nu stie sa exprime in cuvinte. Si ar vrea sa explice dar nu stie cum, ar vrea sa fuga dar nu stie unde. Aceasta este povestea unui copil care intreaga viata a vazut intamplandu-se lucruri langa el dar n-a stiut cum sa spuna, a strans in sinea lui suferinta cat pentru un om mare dar n-a vrut sa vorbeasca niciodata, este povestea trista a fiecarui copil ce a vazut ceea ce parintii au incercat sa ascunda.

Se mint in fiecare zi crezand ca cei din jur nu vad ce sunt. Se mint crezand ca nimeni nu-si va da seama ca traiesc o mizerie, se mint crezand ca paradisul ii va scapa de griji, ca o farfurie plina de mancare  va sterge jegul in care singur s-au tarat. Si fara sa ghiceasca nici macar o secunda isi trag dupa ei proprii lor copii. Apoi se intreaba cum au ajuns acolo? Au ajuns acolo pentru ca si-au vazut mama sau tatal facand asta si numai asa au putut sa-si educe mostenitorii. E usor sa te vezi pe tine inainte de toate uitand ca ai responsabilitatea unui suflet pe care ti l-ai asumat. E usor sa crezi ca aventurile in care te-ai aruncat nu vor avea nici un efect, nu vor distruge un suflet naiv si sincer. Apoi va intrebati de ce ajung oamenii animale? Probabil raspunsul il aveti in fata dar ipocrizia va duce mai departe de atat.

Aceasta este povestea unui copil pe care l-am vazut crescand amarat, dorind sa evadeze, dorindu-si familia inapoi,dorind sa nu-si mai vada tatal cu fete de varsta ei. Este povestea copilului ce creste fara sa vrea macar in societatea de astazi, o societate in care scrupulele sunt idei din cartile de demult. Este societatea in care ma chinui al naibii de tare sa zambesc frumos unor oameni plini de ipocrizie, oameni care stiu ca distrug familii si nu le pasa. Oamenii acestia sunt peste tot, dragii mei. Sunt chipuri frumoase si aparent cu suflete pure, sunt trupuri subtiri dar pline de povara. Sunt oamenii care flirteaza cu fantasme alaturi de proprii lor copii care ii privesc stingheri si plini de frustrare. Sa-ti vezi mama despartita de tata, rupand o alta familie, sa-ti vezi visele ruinate, sa duci pe umerii tai o viata intreaga durerea pricinuita de pacatele parintilor. Sunt cuvinte dure, stiu. Dar sunt cuvintele unui om care si-a vazut bunicii intr-o poveste de iubire de 55 de ani, despartita doar de moarte. Si astazi vede total contrariul si nu intelege sau refuza sa o faca.

Si pun astazi capul pe perna cu un gust amar, gustul pricinuit de aceasta poveste. Si gandul imi zboara la el, copilul acesta nevinovat ce-si va vedea mama plangand si suferind, ce-si va uri tatal. Apoi ma gandesc la celalalt copil ce-si va uri mama. Aceasta, dragii mei, este realitatea. Daca traiti intr-un glob de cristal asa cum obisnuisem sa traiesc si eu pana de curand, veti intalni intr-o buna zi marionete cu chip angelic, asa cum imi place mie sa le spun. Niciodata nu veti sti adevarul, dar veti banui ca noaptea se pot intampla multe, cand voi dormiti gandindu-va ca lumea nu e poate atat de murdara.

Asa am ajuns si eu astazi sa va scriu voua despre cat de multa suferinta strange copilul asta in el cand vede adevarul. Zambesc fericita  gandindu-ma la bunicul si la bunica, la tata ducandu-i mamei lalele in fiecare duminica. Ce fac altii ramane doar povestea lor si destinul ce urmeaza sa le bata la usa. El vine parsiv odata cu dreptatea care obisnuieste sa ia totul de la cei ce n-au avut inima sa protejeze un suflet de copil.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s