Ploaia care a venit

Standard

Cand m-am urnit in prima zi ploioasa de toamna sa scriu dupa mult timp un post nou, eram absolut convinsa ca acesta va fi despre “Cea mai proasta specie de barbat”. Insa in drumul catre cafeneaua unde respir cuvintele inainte sa le pot pune frumos intr-un text, mi-am amintit de Bacovia si de cat l-am citit in anii de scoala si dupa. Mi-am dat seama cat de norocosi suntem ca existam intr-o tara in care unele zile spun stop fericirii doar ca sa ne permita noua putin timp cu noi insine. Nu exista binecuvantare mai mare decat putinele momente pe care le petrecem cu noi, atunci cand poate nici n-am crede ca ne mai poate auzi cineva.

Nu-mi lipseste soarele atunci cand nu vad decat gri pentru ca stiu ca precum anotimpurile, la fel si viata are nevoie de stari diferite. Avem nevoie de timp pentru noi, avem nevoie de putine momente in care sa fim rabdatori sa observam oamenii. Sa ne uitam adanc in sufletele lor si sa ne intrebam ce ii face atat de minunati. Si din cand in cand, avem nevoie de zile in care sa ne amintim lucruri frumoase, momente pe care vrem sa le pastram intr-un loc special care se deschide doar toamna. Ploaia are puterea de a ne indruma catre liniste, cand viata oricum e atat de agitata si scurta. Cand zilele au devenit tehnologizate iar curand si iubirea va fi doar tehnologie, nu vom mai intelege stari care au marcat artistii si oamenii sensibili de secole si continua sa o faca. Avem nevoie de mai mult noi intr-o lume in care decurge atat de trist din intalniri in intalniri, din telefoane in telefoane, ca apoi seara sa deschidem in pat si e-mailuri necitite de-a lungul zilei.

Poate ar trebui sa dedicam mai multe timp iubirii si mai putin timp superficialului de a petrece timp doar fiind rai. Poate ca nu degeaba iarna vine dupa toamna in asa fel incat sa intelegem ca sufletul omului trebuie sa cunoasca toate starile inainte de a putea fi cel ce ia decizii in locul creierului. Ei bine, as fi putut sa va povestesc despre cea mai proasta specie de barbat si despre cum prostia e doar o problema de alegere si nu de sansa. Dar cum alegerile ne fac ceea ce suntem, am inteles ca n-ar ajuta la nimic sa povestesc despre oameni superficiali cand printre noi inca se gasesc cei ce-l citesc pe Bacovia dimineata si nu mai au nevoie de nimic altceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s