La final de cursa

Standard

Stiti cum e sa vrei din tot sufletul tau un lucru? Sa vrei atat de mult incat sa ai o durere continua in stomac si sa te sufoci in fiecare clipa? Sa iti doresti in fiecare dimineata si in fiecare seara? Stiti cum e sa stii ca doar lucrul ala iti aduce fericirea dar sa nu il poti avea? Sa incerci, sa te lupti, sa alergi… si totusi sa stii ca e in zadar? Stiti? Stiti oare cat de greu este sa incerci sa mergi mai departe dar totusi sa existe un regret?

Vor fi probabil zile frumoase, vor fi zile senine, vor fi zambete, vor fi vacante…dar nu va mai fi niciodata la fel. Pentru ca atunci cand simti ca n-ai implinit un vis frumos, ceva ramane in urma. Si un simplu gol, oricat de mic ar parea este in fapt singurul care ne lipseste ca sa pasim catre viitor. Stiti cum e sa luptati pana in ultima clipa sa va eliberati de remuscari si regrete? Stiti ca voi sunteti in fata propriei voastre constiinte impacati cu acest lucru? Ati facut tot ce se putea face … pana la final! Si oricat ati vrea, oricat ati crede sau ati lupta, cand esti singur intr-un razboi, acela nu mai e razboi. Iar daca cel din fata voastra lasa arma jos si fuge, ce va mai ramane? Sa mergeti mai departe!

Asta este ceea ce traim cu totii la un moment dat… important este sa fiti siguri ca ati fugit pana la destinatie, n-ati ratat nici un obstacol, ati respirat si inspirat. Voi chiar ati fost in aceasta cursa. Nu va reprosati nimic, poate doar unele decizii foarte proaste. Dar cine in viata asta nu ia din cand in cand decizii proaste? Important este sa va iertati pe voi. Si astazi, ma uit in urma si imi spun mie la final de cursa: am facut tot ce era de facut! Nu mai pot! Cursa a luat sfarsit. Cu regrete si multe vise neindeplinite aleg sa alerg pe alta pista. Sa fi facut oare suficient? Eu cred ca da. Exista un loc pe care oricat as vrea sa-l astup, nu voi putea. Dar exista un loc liber pe care l-am neglijat. Si cred ca atunci cand intelegem intr-un final ca nu putem spera la infinit, putem sa incepem sa ne ocupam de acel loc liber.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s